Rusya Uzay Çöplerini Temileyecek

Dünyayı bir çöplük haline getirdikten sonra şimdi de uzayı kirletmeye başladık.Günümüzde yaklaşık 20.000 uzay çöpü Dünya’nın yörüngesinde dönüyor. İlk bakışta bize zararsız gibi görünen çöpler, uzay çalışmaları için çok tehlikeli olabiliyor.Bir uzay çöpünün Uluslararası Uzay İstasyonu’nun camını çatlattığını düşünürsek bu işin hafife alınmayacak kadar önemli olduğunu da görüyoruz.uzay çöpleri.jpg

Rusya uzay çalışmaları konusunda en gelişmiş ülkelerden biri. Bu tehlikenin farkında olan Rus bilim insanları geliştirecekleri bir araçla uzay çöplerine çözüm bulmak için çalışıyor.Proje yöneticisi olarak çalışan Alexander Danilyuk önlerinde iki seçeneğin olduğu söylüyor. Danilyuk’a göre geliştirilen uzay aracı, uzay çöplerini yörüngeden çıkartana kadar itecek ya da çekecek. Böylece çöpler ya uzay boşluğunda kaybolup gidecek yada diğer bir seçenek ile Pasifik Okyanusu’nda bulunan Christmas Adası Uzay Çöplüğü’ne kadar çöpler çekilecek. Yapılabilecek bu iki seçenek uzay çöpünün konumuna ve şekline bağlı olarak değişiklik gösterecek.

Birçok ülkenin gündeminde olan uzay çöplerinin temizlenmesi konusunda Rusya’nın açıklaması bizi heyecenlandırdı fakat bekleyip ne kadar doğru bir iddia olduğunu göreceğiz.

Yorum bırakın